Aricia Ike

wat is de opdracht en wat zal de grootste uitdaging zijn?

​"Jongeren betrekken bij iets oogschijnlijk 'saais' als armoedebeleid is vrij moeilijk. Helemaal jongeren betrekken die zelf te maken hebben met het thema is vaak lastig voor de gemeente of het ministerie. Het traject wat ik de komende tijd ga begeleiden laat het tegenovergestelde zien! 

 

Save the Children heeft een erkende methode ontwikkeld om jongeren via een project op scholen in direct contact met de gemeente of het ministerie te brengen: Speaking Minds. Een mooi begin voor een inclusievere maatschappij waarin iedereen meedoet en jongeren ook echt gehoord worden. 

 

Hoe ziet een Speaking Minds traject eruit? De gemeente of het ministerie komt met een korte bondige vraag. De jongeren werken hierna in 10 lessen toe naar een advies voor de gemeente. Zo staan ze niet aan de zijlijn bij het maken van beleid maar doen ze actief mee!
Na 3 tot 6 maanden krijgen de jongeren terugkoppeling over wat er gedaan is met hun adviezen. Deze terugkoppeling is een belangrijke stap om te zorgen dat de jongeren echt ervaren dat hun adviezen serieus genomen worden en vertrouwen krijgen in zichzelf én in de gemeente of het ministerie.''

Please reload

Trainer Speaking Minds

Maastricht & Eindhoven

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH