wat is de opdracht?

"Beschrijf met de betrokken medewerkers de cliëntroutes van de diverse vormen van aanmelding (medisch domein, jeugdhulp via diverse lokale toegangen en de gecertificeerde instelling, mannen- en vrouwenhulpverlening), hoofd- en onderaannemerschap, niet-reguliere financiering, vervolgbeschikking, ambulante en dagbehandeling, pleegzorg en de gezinshuizen. Doe dat op een zo logisch en eenvoudig mogelijke manier zodat medewerkers weten wie wanneer wat moet doen. En lever deze procesbeschrijvingen op met Visio- tekeningen."

wat is de grootste uitdaging?

"Medewerkers zagen enorm het belang van een duidelijke procesbeschrijving alleen hadden ze 1: veel versnipperde informatie over het huidige proces van hulpverlening en 2: eigenlijk geen tijd om te kunnen investeren in het traject."

waar ben ik het meest trots op?

"In een vrij korte tijdsperiode en met weinig tijdsinvestering van de medewerkers zijn we er in geslaagd praktische en duidelijke procesbeschrijvingen te maken van de verschillende hulpvormen. Hoe? Met mijn kennis van de inhoud en ervaring met procestekeningen, kon ik een praktisch beginplaatje neerleggen voor medewerkers. Zij reageerden er op, voorzagen me van (enorme hoeveelheden..) documenten en ik deed daarop een voorstel voor aanpassingen. Zo hadden we meestal na 1 of 2 gesprekken een versie te pakken die de medewerkers bespraken in hun teams. Daarop zijn nog enkele aanvullingen ontvangen die de procesbeschrijvingen en –tekeningen verder verbeterden. Resultaat: tevreden medewerkers die in weinig tijd een duidelijk beeld hebben van wat er van hen wordt verwacht en dat hen helpt in het uitvoeren van hun werk en het inwerken van collega’s."

Please reload

Cliëntroutes beschrijven

Sterk huis

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH