wat was de opdracht?

"De opdracht bestond uit het opzetten, coördineren en deels uitvoeren van het jaarverantwoordingsproces van alle jaarverantwoordingen van WMO- en jeugdhulpaanbieders. Dit hield onder meer in het documenteren van steekproefinformatie, het verzorgen van contact met aanbieders en het opstellen van een totaaloverzicht."

wat was de grootste uitdaging?

"Het grote aantal contractpartners, de financiële omvang van de som van de contracten en het controleprotocol, allemaal was het helemaal nieuw voor de gemeente Roermond. Er was geen protocol dat gevolgd kon worden en er was dan ook afstemming met veel partijen nodig om tot een goed resultaat te komen. Naast deze uitdagingen was een aanzienlijk gedeelte van de controle gericht op jeugdhulp, welke regionaal werd ingekocht. De gemeente Roermond vervulde hier een centrumfunctie waardoor veel andere gemeenten afhankelijk waren van de uitkomsten van het proces. Dit zorgde voor extra complexiteit en druk."

waar ben ik het meest trots op?

"Uiteindelijk hebben we de accountant overzichten aan kunnen leveren waaruit in een oogopslag duidelijk werd wat de getrouwheid van de inkoopkosten was. Met het tijdig opleveren van deze informatie was de accountant in staat een substantieel gedeelte van de gemaakte kosten als ‘getrouw en rechtmatig’ aan te merken, waardoor de gemeente Roermond uiteindelijk, als een van de weinige gemeenten in Nederland, een goedkeurende verklaring heeft gekregen. Dit ondanks alle onzekerheden en uitdagingen die in het ‘opstartjaar’ 2015 ervaren zijn!"

Please reload

Jaarverantwoordingsproces

Gemeente Roermond

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH