wat is de opdracht?

"Het begeleiden van een teamontwikkeltraject van een team van ongeveer 20 personen. Het traject omvat vier onderdelen: 1) Helderheid over de taakstelling voor de afdeling,
2) Verdere professionalisering van de (advies-)vaardigheden van de medewerkers,
3) Verbeterde onderlinge samenwerking met meer benutten van elkaars kwaliteiten,
4) Verbeteren van de manier van aansturing."

wat is de grootste uitdaging?

"Weg van de, voor mij veilige, inhoud van het beleidswerk is dit hele traject een uitdaging! Het continu in verbinding blijven met de teamleden, waaronder de leidinggevende, vraagt veel energie en helicopterview. Het is steeds schakelen tussen enerzijds reflecteren en benoemen (van soms beladen issues) en anderzijds vooruit kijken en in de actiemodus handelen. Verbinding, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid zijn de ingrediënten om als team bij elkaar te komen en weer lucht te krijgen. Blijven bewegen naar die drie V’s zal een uitdaging blijven voor het team als het traject wordt afgerond.”

waar ben ik het meest trots op?

"Dat het is gelukt om met het team, inclusief leidinggevende, door de ‘hete brij’ te gaan. Het is gelukt om samen soms netelige situaties te bespreken, er eens mee te lachen en weer verder te gaan. Verder met onder meer verschillende tools die kunnen helpen om situaties met elkaar te bespreken, met elkaar complimenteren, met je eigen kwaliteiten ontdekken en die van je collega en elkaar ondersteunen bij uitdagingen. Dikke complimenten aan alle teamleden dat zij zich zo hebben opengesteld voor dit traject met elkaar :-) !!”

Please reload

Teamontwikkeling

Gemeente Roermond

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH