55 Jeugdzorginstellingen bang voor problemen

17 Nov 2014

Tot nu toe hebben 55 instellingen voor jeugdzorg zich gemeld bij de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ), omdat zij bang zijn dat ze in de problemen komen door alle veranderingen in de jeugdzorg per 1 januari. Dat zei voorzitter Marjanne Sint van de TAJ dinsdag bij Nieuwsuur.

 

 

Versnelling
Er komen volgens Sint steeds meer instellingen bij die problemen voorzien door de veranderingen in het beleid. ‘Er zit een versnelling in. Sinds de zomer is het aantal snel opgelopen.’

Maatwerk
Vanaf 1 januari worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De verwachting is dat zij beter maatwerk kunnen leveren dan de rijksoverheid en provincies waar deze taak nu nog onder valt. De TAJ onder leiding van Sint moet in de gaten houden of de overheveling van taken wel gaat zoals verwacht en of de voortgang van hulp en zorg niet in gevaar komt. (ANP)

Tags:

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH