PGB Via gemeenten is 'gigantische operatie'

14 Jan 2015

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft twee keer zoveel mensen ingezet om het aantal aanvragen van persoonsgebonden budgetten deze maand te kunnen verwerken. Ook zijn er veel extra mensen ingezet om alle telefonische vragen te kunnen beantwoorden. In totaal zitten er nu ongeveer duizend SVB-medewerkers aan de telefoon of ze voeren de extra administratieve taken uit.

 

Via de gemeente
Sinds 1 januari lopen de zorgaanvragen voor pgb’s via de gemeente, die de aanvraag indient bij de SVB. Na goedkeuring betaalt die het bedrag uit aan de zorgverleners. 'Het is een gigantische operatie, het gaat om 250.000 zorgcontracten’, zegt een woordvoerster van de SVB. De uitbetalingen moeten eind deze maand en begin februari plaatsvinden. 'Er moet nog veel gebeuren, maar we doen er alles aan om het te laten lukken.’

68 gemeenten te laat
Sinds dit jaar zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de zorgtaken van de inwoners. Zij bepalen welke zorg de mensen krijgen. Het zogenoemde toekenningsbericht, dus de melding dat iemand recht heeft op zorg, moeten zij naar de SVB sturen. '325 gemeenten hebben dat tot nu toe gedaan. De rest heeft de deadline dus niet gehaald.’

Gegevens ontbreken
Daarnaast zijn er ook nog ruim 90.000 zorgaanvragen teruggestuurd naar mensen met een pgb, omdat er bijvoorbeeld gegevens ontbreken. (ANP)

Tags:

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH