Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en jeugdzorginstelling Oosterpoort hebben fouten gemaakt bij het toezicht op twee meisjes die vorig jaar in Schijndel werden aangevallen door de hond van hun vader.

13 Mar 2015

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en jeugdzorginstelling Oosterpoort hebben fouten gemaakt bij het toezicht op twee meisjes die vorig jaar in Schijndel werden aangevallen door de hond van hun vader. De Inspectie Jeugdzorg concludeert dat na onderzoek.

De zusjes waren alleen gelaten in het chalet van hun vader op een bungalowpark en werden aangevallen nadat ze het hok van de hond hadden geopend. Ze raakten gewond. Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant was al twee jaar betrokken bij het toezicht op het gezin. De vader kreeg opvoedondersteuning.

Volgens de inspectie heeft Bureau Jeugdzorg de veiligheidsrisico's voor de kinderen onvoldoende in kaart gebracht en heeft Oosterpoort onvoldoende gedaan om de risico's te beperken. De inspectie verwacht van beide instanties verbeteringen.

 

Risico's onderkend

Stichting Oosterpoort betreurt de gebeurtenissen en is geraakt door het oordeel van de inspectie. Maar directeur Gerco Schep zegt dat de risico's wél zijn onderkend. Hij wijst er op dat voorafgaand aan het incident twee keer is gevraagd om de kinderen uit huis te plaatsen. De rechter wees die verzoeken af. ,,Aan de inspectie is aandacht gevraagd voor de dilemma’s als het wettelijke gezag niet ingaat op het professionele oordeel van de instelling'', reageerde hij vrijdag.

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant stond al onder verscherpt toezicht. Twee inspecties constateren dat de uitvoering van de kinderbescherming en jeugdreclassering er niet op orde is. Bureau Jeugdzorg erkent dat het gevaar van de honden over het hoofd is gezien en regiodirecteur Ilse van Dalen zegt dat maatregelen worden genomen. (ANP)

Tags:

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH