Kamervragen over informatie tekort WMO

3 Sep 2014

 

CDA-Kamerlid Mona Keijzer gaat vragen stellen aan staatssecretaris Van Rijn (PvdA, VWS) over de vraag of gemeenten wel de benodigde informatie krijgen om voor een ‘zachte landing’ van de nieuwe Wmo te zorgen.

 

Verschillende cijfers
In een artikel op Zorgvisie stelt adviesbureau Robbe & Partners, dat 100 gemeenten bijstaat bij de inkoop voor de nieuwe Wmo dat de informatie die gemeenten van het ministerie van VWS krijgen onbetrouwbaar, onduidelijk en onvolledig is. Cijfers van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ), het onderzoeksbureau Vektis (zorgverzekeraars) en het Centraal administratiekantoor (CAK) zouden verschillen zodat gemeenten niet precies weten hoeveel mensen in de betreffende gemeente zorg nodig hebben en wat die zorg inhoudt.


Slapen 

‘Het CAK komt in februari met nieuwe gegevens, terwijl gemeenten voor 1 oktober de contracten rond moeten hebben. Dat is niet mogelijk als gemeenten niet weten wie er zorg nodig hebben, welke zorg zij nodig hebben en hoeveel zorg zij nodig hebben. Het ministerie van VWS zit te slapen’, aldus adviseur Tim Robbe op Zorgvisie.


Reactie
Kamerlid Keijzer gaat binnenkort schriftelijke vragen hierover stellen aan staatssecretaris Van Rijn. Het ministerie wil deze vragen eerste afwachten en beantwoorden voordat het een reactie geeft op het betoog van Robbe.


Bron; Margot Limburg, Binnenlands bestuur 

 

 

Tags:

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH