Hart voor Jeugdhulp

13 Feb 2017

Bijna 20 aanbieders van jeugdhulp in Hart van Brabant meldden zich aan voor de bijeenkomst vorige week. We zoomden in op een aantal inkoopeisen zoals een klachtencommissie, SROI-plan van aanpak en resultaatmeting en introduceerden de Budget Monitor.

 

De Jeugdwet schrijft een klachtencommissie voor. Voor kleine(re) aanbieders een uitdaging om die samen te stellen. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om je aan te sluiten bij samenwerkingsverbanden waardoor zo’n commissie geregeld is. Initiatieven om aan te sluiten bij een klachtencommissie van een andere organisatie of gezamenlijk een klachtencommissie vorm te geven, ontstonden ter plekke. Dat werkt dus, verbinden & kennis delen ;-)

 

Hoe hou je zicht op wat je kunt doen binnen bepaalde producten of arrangementen? Hoe zorg je er voor dat je beeld hebt van je budgetten? De Budget Monitor helpt hier bij. Collega Dylan ontwikkelde hem speciaal voor jeugdhulpaanbieders, niet alleen voor regio Hart van Brabant maar ook te gebruiken voor andere regio’s in Brabant en Zeeland. Toesnijden op maat is redelijk eenvoudig!

 

Projectleider van de gemeente Tilburg, Eline Kooijman, nam ons mee in de wijze van resultaatmeting. Hoe meet je uitval, cliënttevredenheid en realisatie van doelen en hoe wordt dat gebruikt in de gesprekken tussen gemeenten en aanbieders? Conclusie: Resultaten meten is niet ingewikkeld maar je moet er even voor gaan zitten. Wat en hoe registreer je, hoe wil je bijvoorbeeld de vermindering van de ernst van de problemen van je cliënten meten?

 

Geregeld kwamen we er op terug: “Waarom moeilijk doen als het samen kan?”

We gaan in elk geval digitaal samen verder door het initiatief van een van de deelneemsters voor een aparte LinkedIn-groep.

 

Vragen om ondersteuning bij je SROI- plan van aanpak, het monitoren van je budgetten, opzetten van of aansluiten bij een klachtencommissie of resultaten meten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH