Geslaagd Event Rooi Werkt

 

 

“Rooi Werkt tegen werkloosheid”, schreef het Eindhovens Dagblad. De plaatselijke nieuwssite mooirooi.nl berichtte: “Prima opkomst bij event Rooi Werkt”.

 

Rooi Werkt koppelt Rooise werkgevers en (langdurig) werkzoekenden aan elkaar om de werkloosheid in Sint-Oedenrode te verminderen.

 

Op 21 februari j.l. organiseerden we een event als blijk van waardering voor Rooise werkzoekenden, ondernemers, politiek, gemeente en andere relaties. Zo’n 100 mensen, werkzoekenden, werkgevers en relaties van Rooi Werkt bezochten het event. Het centrale thema was: De arbeidsmarkt in Meierijstad, ontwikkelingen en kansen.

 

Menno van Roozendaal, wethouder van Meierijstad met Werk, jeugd en cultuur in zijn portefeuille,  vertelde in de inleiding over zijn persoonlijke ervaringen op  de arbeidsmarkt.

 

Keynote spreker Maddy Goossens, voorzitter Platform Ondernemend Meierijstad (POM) gaf zijn visie op ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt in Meierijstad. De Erpse ondernemer onderschreef de goede resultaten en wil zich graag hard maken voor Schijndel Werkt en Veghel Werkt.

 

Daarna was er plenair een inspirerende JUMP Movement Sessie geleid door Martha School van de Omwenteling waarbij deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek gingen.

 

Vervolgens konden de bezoekers deelnemen aan een drietal workshops of de vacaturemarkt bezoeken.

Op de markt waren niet alleen vacatures, maar ook andere mogelijkheden zoals een CV-check, een professionele profielfoto door een fotograaf, tips voor LinkedIn en men kon er naar hartenlust netwerken. “Ik heb mijn CV afgegeven en misschien rolt er nog een mooie baan uit n.a.v. mijn gesprek met Van Kuringe”, reageerde een werkzoekende. Voor een andere werkzoekende  was de avond een absolute eyeopener. “Met name het gesprek met het UWV heeft me echt nieuwe inzichten gegeven”.

Bij de interactieve workshops konden experts en deelnemers hun expertise delen.

Elske Huijbers - Rooi Werkt, verzorgde een interactieve sessie over het aantrekken van jongeren.

Frans van Rooij - Performance Coaching, ging in op: Hoe ga ik om met oudere medewerkers op de werkvloer? (leeftijdsbewust personeelsbeleid). 

Hans Richters - Loket Leren en Werken, UWV, behandelde het thema: (om) scholingsmogelijkheden.

 

De opkomst en de reacties van de deelnemers bevestigen het bestaansrecht en succes van Rooi Werkt. Namens Scale MC draag ik graag mijn steentje bij aan dit arbeidsparticipatieproject!

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH