Lente: verantwoordingstijd!

20 Mar 2017

Het is weer zover, de periode van verantwoording is begonnen! Voor veel aanbieders in het sociaal domein een drukke periode waarin het altijd even spannend is of de cijfers aansluiten. Ook bij gemeenten is het dan druk. Aan financiële mensen en business controllers de taak om de binnengekomen verantwoordingen te verwerken en vergelijken met de gefactureerde bedragen.

Samen met mijn regionale collega’s trek ik dit proces voor de Midden-Limburgse gemeenten.

 

Net als vorig jaar is het weer spannend of alle verantwoordingen goed zijn ingevuld en op tijd binnenkomen. We proberen aanbieders hierin zo veel mogelijk te ondersteunen. Afgelopen week zag ik in ieder geval een grote stroom verantwoordingen binnenkomen, dus dat ziet er goed uit!

 

Voor de verantwoordingen in het sociaal domein wordt in Midden-Limburg dit jaar nog grotendeels gesteund op accountantsverklaringen van de aanbieders van Wmo- en Jeugdhulp. Dat zal de komende jaren naar verwachting veranderen. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan alternatieve methoden om bijvoorbeeld de levering van zorg te kunnen vaststellen. Deze alternatieven zullen in het gehele proces goed moeten worden geborgd zodat dit bij alle betrokken partijen tot minimale extra inspanningen leidt. Zo wordt meteen ook de afhankelijkheid voor gemeenten van externe partijen verkleind : ).

 

Voor de een is dit een periode van bureaucratie, voor de ander een logische controle op de uitgaven die met publiek geld worden gedaan. Het resultaat moet er in ieder geval toe leiden dat de accountants van de gemeentes hun goedkeuring kunnen geven aan de jaarrekening waarmee gemeenteraden kunnen steunen op deze onafhankelijke toets op de cijfers. En dat is belangrijk want raadsleden zitten daar namens de burger en willen weten of geld correct is besteed.

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH