De Participatiewet en nieuwe paden

24 Apr 2017

​​De Participatiewet is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. De lokale overheid is er verantwoordelijk voor dat iedereen die kan werken aan de slag gaat en waar nodig wordt ondersteund. De gemeente krijgt hiervoor budget van de Rijksoverheid.

Durft een gemeente bij de uitvoering ook nieuwe paden in te slaan?

 

 Sinds 2014 ben ik als adviseur/ projectmedewerker betrokken bij het project ‘Rooi Werkt’ in Sint-Oedenrode. Rooi Werkt is een initiatief van de ondernemersvereniging Business to Business (BtB) Sint-Oedenrode. Aanleiding was de wens van de BtB-leden om meer lokale werknemers in dienst te willen nemen. Doel van het project is lokaal werkzoekenden, in het bijzonder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en langdurig werkzoekenden, aan werk te helpen of hen een stap dichter bij werk te brengen.

 

Sociaal maatschappelijk en financieel is het project succesvol gebleken. Samenwerken met ondernemers, aansluiten op de ondernemersvraag, een directe aanpak met snelheid van handelen en gebruik maken van verankering in/ kennis van lokale bedrijven, blijkt te werken.

 

Gezien de resultaten, steun van de lokale ondernemers en de vraag van (langdurig) werkzoekenden wil stichting Rooi Werkt haar werkzaamheden graag continueren. Daarnaast beoogt zij ook de succesformule naar de andere delen van Meierijstad uit te rollen. Dit ligt voor de hand omdat de Sint-Oedenrode samen met Veghel en Schijndel nu samen één gemeente vormt.

Ondersteunt gemeente Meierijstad deze plannen? Durft zij ook nieuwe paden in te slaan?

 

Op 1 april 2017 zijn het Tijdelijk besluit en de Regeling experimenten Participatiewet in werking getreden. Met dit besluit maakt de regering het voor gemeenten ook mogelijk om te onderzoeken wat het beste werkt om mensen naar werk toe te leiden. Dit biedt mogelijkheden voor experimenten met de Participatiewet.

Welke gemeente grijpt deze kans? 

 

Nieuwe paden, nieuwe kansen? Ik denk graag mee!

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH