Inzicht

De laatste weken ben ik samen met ambulant hulpverleners en medewerkers van de intake, bezig om een flink aantal processen te verhelderen. We brengen onder meer in kaart hoe de instroom van cliënten verloopt in de diverse regio’s, welke stappen door wie worden gezet en welke formats en acties daar bij horen.

 

Dat levert inzicht op. En vragen! Want door het samen uit te tekenen en te beschrijven blijkt soms dat dingen niet zo logisch geregeld zijn, of nog missen. En eigenlijk altijd leidt het tot wat meer lucht . Want zelfs vrij ingewikkelde zaken kun je versimpelen, ontwarren, abstraheren of op z’n minst zo indelen dat er logica in te vinden is. En als je in al die verschillende processen wat logica kunt zien en merkt dat vaak dezelfde elementen terugkeren, dan is het niet zo vreemd dat we na meestal even worstelen weer overzicht krijgen. Als kers op de taart mogen we die logica vertalen naar een procestekening en een instructie die soms zelfs op 1 A4-tje past, heerlijk: samen dingen simpeler maken. #lovemyjob

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH