De volgende stap

10 Jul 2017

Sinds de decentralisatie van de nieuwe Jeugdtaken op 01-01-2015 is dit een 'hot topic'. De laatste weken lijkt de actualiteit rondom de uitvoering van deze taak flink te zijn toegenomen. Berichten over o.a. 'woekerwinsten in de zorg' in de regio Eindhoven, groeiende wachtlijsten in de Jeugd GGZ en een tekort aan pleegzorg ouders zijn volop in het nieuws. Al deze nieuwsberichten komen voort uit cijfers en deze bewijzen hiermee hun waarde. 

 

In het sociaal domein zijn cijfers in overvloed beschikbaar. Prioritering  is heel belangrijk en samen met collega's uit de verschillende disciplines maken wij hierin keuzes. Als business controller ben ik natuurlijk erg blij met alle mogelijkheden en inzichten die alle cijfers bieden. Met cijfers kan slechts de helft van deze rol ingevuld worden. In mijn ogen is een business controller de link tussen cijfers en inhoud en niet enkel een 'cijferkanon'. Tijd voor meer beeld bij de inhoud!

 

Momenteel wordt in Midden-Limburg samen met aanbieders gewerkt aan onderwerpen zoals de versnelling van transformatie en de uitvoeringscontracten voor de inkoop van 2018. Door gezamenlijk eigenaarschap ben je samen verantwoordelijk voor zowel de financiële aspecten als de inhoudelijk uitvoering van de Jeugdwet. Dit is nodig om proactief tot verbeteringen te komen. Want met alleen cijfers ben je per definitie  gedeeltelijk reactionair.

 

Op 29-06-2017 is de Jeugdrapportage 1e kwartaal 2017 voor de regio Midden-Limburg ambtelijk besproken. Naast alle feedback en positieve reacties heb ik vooral het volgende meegenomen: Het is tijd voor een groter aandeel van inhoud in de rapportage. Wat leren we van de gesprekken en samenwerking met het veld? Welke geluiden horen we en welke beelden leven er?

 

De volgende stap is duidelijk, meer focus op inzicht krijgen in de inhoudelijke ontwikkelingen! 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH