O o wat zijn we allemaal trots

24 Jul 2017

​​Wat lees ik toch weer veel trotse verhalen. “Mooie opdracht hier, procesinrichting daar, gemeenten geholpen met inrichting Toegang, nieuw monitoring systeem ingezet, inkoop opgezet”.

 

Net voor de zomer willen we, ja wij ook, graag onze mooie verhalen delen. Maar zijn alle verhalen wel echt zo mooi? Iedereen steekt veel energie in inkoop, inrichting, toegang, sturing, kwaliteitssystemen. Ook belangrijk maar vooral ondersteunend.

 

De hulpvrager echt in zijn kracht brengen, wat doen we daar feitelijk aan? Betrekken we naast de zorgvrager wel echt zijn netwerk in de aanpak van hulpverlening?

Vaak is de opa of jonge oom van een jongere die zogenaamd ontspoort degene waar hij zich echt begrepen door voelt.  Blijkt mijnheer Janssen doordat hij voortaan met de buurtjes samen alle tuintje onderhoudt ineens weer een sociaal leven te kunnen hebben. Zoeken we echt naar het goede netwerk? Betrekken we de oom en de buren in de ondersteuning?

 

Hier moet het in basis over gaan. Alle zaken als toegang, inkoop, etc, etc, zijn natuurlijk ook heel belangrijk maar zullen een meer logisch gevolg blijven als we echt aan burgerparticipatie doen.

 

Ik zie het als een uitdaging om bij alle projecten die we doen en adviezen die we geven, samen met onze opdrachtgevers echte burgerparticipatie een stem te geven. Ik ben blij dat we dit ook na de zomervakantie weer mogen doen met vele gemeenten, zorgaanbieders en zeker ook de burgers.

 

Ik wens iedereen een heerlijke vakantie.

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH