Vernieuwing van jeugdhulp

 

Op Prinsjesdag wel nieuws over meer geld voor zorg en kwetsbare burgers, geen nieuws over jeugdzorg. “En geen nieuws is in dit geval slecht nieuws,” zegt Hans Spigt, voorzitter van Jeugdzorg Nederland. …”Er is voor het kabinet dus alle reden om actie te ondernemen.”
Betekent dit dat wij dan maar achterover moeten leunen?

Tijdens mij werk hoor en zie ik hoe lokaal en regionaal gemeenten hun uiterste beste doen om samen met jeugdhulpaanbieders vorm en uitvoering te geven aan de gewenste versnelling van de vernieuwing (transformatie) van jeugdhulp. Er is een gewillig oor voor verbetering van de kwaliteit van jeugdhulp en oog voor het terugdringen van administratieve rompslomp voor aanbieders. Mouwen worden opgestroopt, problemen aangepakt en oplossingsrichtingen gezocht en gevonden(!)

Tegelijkertijd zie ik ook hoe vooral kleinere aanbieders met aanbestedingsprocedures worstelen. Het kan een reden voor een aanbieder zijn om actie te overwegen. Een van mijn opdrachten is om aanbieders van gespecialiseerde jeugdhulp in regio Hart van Brabant bij het inschrijven voor aanbestedingen in deze en andere omliggende regio’s te ondersteunen. Daardoor kunnen zij bezig zijn met waar hun hart ligt en waar zij goed in zijn: Begeleiding en hulp bieden aan kwetsbare jeugdigen.

Gemeenten zien een groeiend aantal vraagstukken op het gebied van jeugd op zich afkomen. Dit kan voor stagnatie zorgen en een reden voor een gemeente zijn om actie te ondernemen. Een van onze opdrachten is dan ook het bieden van kennis en expertise van inkoop, jeugdhulp en gemeentelijk beleid. Dit doen we regionaal en lokaal. Mijn aandeel omvat lokaal beleidsadvies- en ondersteuning en coaching. Essentiële waarden hierbij zijn om het belang van de jeugdige niet uit het oog te verliezen en gebruik te maken van de kwaliteiten van de functionarissen in de eigen organisatie.

Wij van Scale leunen niet achterover maar maken werk van vernieuwing van jeugdhulp!
 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH