2018 een jaar van betekenis voor werkzoekenden.

 17 februari jl. kopte de Volkskrant in: ‘De 50-plusser kan weer aan de bak’. Een reportage over krapte op arbeidsmarkt.

 

CBS maakte afgelopen week bekend dat Nederland voor het eerst sinds 10 jaar een ’relatief gespannen arbeidsmarkt‘ heeft. Nog maar 4,4 procent van de beroepsbevolking is werkloos. Een op de zes werkgever zegt last te hebben van personeelstekort.

 

Hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de universiteit van Tilburg is echter van mening dat de krapte op de arbeidsmarkt niet moet worden overdreven. We zouden verder moeten kijken dan het nauw gedefinieerde werkloosheidspercentage. ‘Er staat een hele grote groep Nederlanders aan de kant. Mensen die wel degelijk iets willen en kunnen’.

 

Als adviseur/projectmedewerker zet ik me in voor het ambitieuze project Rooi Werkt in Sint-Oedenrode gemeente Meierijstad. Het project is een initiatief van ondernemers voor ondernemers. Samen met drie andere professionals adviseer ik werkzoekenden en werkgevers.

 

Daarnaast bemiddel ik met succes gemotiveerde werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk of een stap dichter naar werk. Persoonlijke aandacht, korte lijnen en expertise op het gebied van de (lokale) arbeidsmarkt helpt ons om daadwerkelijk iets te betekenen voor mensen met een arbeidshandicap, werkzoekenden van 55 jaar of ouder of nieuwkomers met een taalachterstand.

 

De relatieve krapte biedt kansen voor alle betrokken partijen. Rooi Werkt kan haar expertise inzetten. Meer werkzoekenden vinden werk. Werkgevers kunnen hun sociaal gezicht tonen. Steeds meer burgers doen mee. Gemeente Meierijstad kan besparen op maatschappelijke kosten door het succesvolle initiatief Rooi Werkt financieel te ondersteunen.

 

Wat is er mooier dan helpen om de wens van burgemeester van Rooij van Meierijstad: ‘2018, een jaar van betekenis’, uit te laten komen zodat er minder mensen aan de kant staan!

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH