Betekenis voor de mensen

11 Apr 2018

 

Sinds 1 april ben ik werkzaam bij Scale MC als junior adviseur Sociaal Domein. In de zomer van 2017 heb ik mijn studie Jeugdstudies afgerond. Dit is een interdisciplinaire beleidsgerichte master, waarin de nadruk zowel op kennis van interdisciplinaire theorieën over jeugdvraagstukken en beheersing van onderzoeksvaardigheden ligt als op toepassing van deze kennis in de (beleids)praktijk.

 

Na mijn studie ben ik direct aan het werk gegaan als junior beleidsmedewerker bij gemeente Heerlen. Daar heb ik een bijdrage mogen leveren aan wat de grootste aanbesteding in Heerlen ooit zou gaan worden. Gemeente Heerlen gaat per 1 januari 2019 de ambulante jeugdhulp, samen met 2 andere gemeenten, zelfstandig inkopen, los van de centrumgemeente. Ze wijken met hun lumpsumbekostigingsmodel sterk af van de regio en andere gemeenten in Nederland. Het was mooi om te zien hoe een organisatie die vaak wordt bestempeld als log het lef had om het roer om te gooien. Een intensief en dynamisch traject, waarbij de neuzen niet altijd dezelfde kant op stonden, maar wel met een duidelijke doelstelling waar iedereen zich voor wilde inzetten: effectieve en efficiënte hulp voor de jeugd. Door veel en goed overleggen is er een eindresultaat neergezet waar iedereen trots op is.

 

 

Met mijn werk wil ik graag het verschil maken. Niet alleen voor de organisatie, maar vooral ook in maatschappelijk opzicht. Ik heb een groot hart voor kinderen en jongeren. Zoals het bekende gezegde luidt: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Jeugdigen zijn de bouwstenen van de maatschappij en wie investeert in hen kan daar in de toekomst profijt van hebben. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij de best mogelijke zorg krijgen die er is, zodat zij gezond en veilig kunnen opgroeien. Mijn opleidingen, Sociologie en Jeugdstudies, geven mij de kennis en vaardigheden om beleid te ontwikkelen, implementeren en evalueren, waarmee dit doel bereikt kan worden.

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH