Méér met als doel; minder

30 Aug 2018

Net begonnen bij Scale ben ik in het diepe gesprongen en heb mij verwonderd over de vele organisaties die zich internationaal, nationaal en regionaal bezighouden met (jeugd)zorg.
 

Verwondering over de hoeveelheid aan informatie, onderzoeken, cijfers en initiatieven zoals samenwerkingsverbanden en cliëntparticipatie projecten. Ze lijken soms wel eindeloos. Toch is iedere organisatie die zich in het sociaal domein bevindt altijd nog op zoek naar ‘méér’ lijkt het wel, terwijl er al heel veel is.
 

Allemaal méér voor één doel; minder. Minder jongeren die in de jeugdzorg belanden, minder jongeren die (lang) van hun ouders en familie gescheiden zijn, minder jongeren die lang zorg nodig hebben. Dit allemaal zodat ze meer kunnen genieten van gewoon kind zijn, jong zijn zonder zorgen.
 

De drive van al deze mensen die bezig zijn met méér om zo dit doel – minder -  te bereiken, lijkt net als de hoeveel informatie en initiatieven eindeloos. Prachtig is dat, want ik ben ervan overtuigd dat deze mensen, met die oneindige drive, ervoor gaan zorgen dat het gaat lukken.
 

Maar kan al dat méér niet wat minder? Bijvoorbeeld door samen te werken en iets vaker over de schutting te kijken ‘hoe doen anderen het?’.
 

Laten we samen af en toe eens denken ‘less is more’ en de bestaande initiatieven en samenwerkingsverbanden opzoeken om zo het doel bereiken; minder jeugdzorg.
 

 

 

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH