Cliëntervaring inzetten: wat gun jij ontvangers van jeugdhulp?

13 Sep 2018

Hoe heb je het ervaren? Je verblijf op onze camping, onze website, je bezoek aan onze tandartsenpraktijk.

 

Bijna standaard krijgen we deze vraag na een vakantie, surfen op een website en zelfs na een verplicht tandartsbezoek, en bijna standaard klikken we het berichtje weg en gaan we over tot de orde van de dag. Hartstikke zonde!

 

Want wie kan beter aangeven wat er verder verbeterd kan worden dan degene die juist gebruik heeft gemaakt van de camping een website of ander diensten? Zo is het ook bij cliëntenfeedback in de jeugdhulp. Misschien loop je er niet mee te koop cliënt te zijn, of denk je er te weinig verstand van te hebben om een zinnige bijdrage te kunnen leveren. Geloof me, dat hebben wij ook niet van tandheelkunde.

 

Het gaat niet om kennis, maar om hoe je het op jou is overgekomen. Ieders persoonlijke ervaring is goed, hoe positief of negatief ook. Elke ervaring is er één, en met die ervaring kunnen we samen de jeugdhulp verbeteren.

 

Hoe? Door met elkaar in gesprek te gaan. We hebben de klassieke vragenlijsten gehad, het is nu tijd om samen betekenis te geven aan de ervaringen die we delen. Hoe kwam de werkwijze van de jeugdzorgwerker op jou over? Wat werkte bij jou wel en wat juist helemaal niet? Hoe kunnen we hier meer, of juist veel minder van toepassen?

 

Wij gunnen het anderen om ook zo’n fijn verblijf te hebben op de camping en om juist prettiger ontvangen te worden door de tandartsassistente. Wat gun jij anderen die ook gebruik gaan maken van jeugdhulp, wat gun jij jezelf? Wij zijn benieuwd!

 

In de zeven Midden Limburgse gemeenten gaan we binnenkort met jongeren en ouders het gesprek aan over hun  ervaringen met de jeugdhulp. Onafhankelijk, zonder oordeel, serieus en toch niet te zwaar maar vooral: samen zoeken naar èchte waardevolle bijdragen om de jeugdhulp te verbeteren.

 

We kijken er naar uit. Wie weet tot ziens?!

 

 

 

 

 

 

 

We kijken er naar uit, wie weet tot ziens!

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH