Een interview met Amber Smeets

26 Jul 2019

 

We nemen eens een kijkje bij een van onze collega's en vroegen Amber Smeets aan welke opdracht ze nu werkte, wat haar grootste uitdaging was, wat deze opdracht zo interessant maakt en waar ze het meeste naar uit keek. Het leverde een leuk gesprek op over haar opdracht! 

 

‘Samen met collega Dylan Simonse werk ik voor de Gemeenschappelijk Regeling Jeugdhulp Rijnmond en gemeente Rotterdam aan de eindafrekening van 2018. Dit houdt dat wij op basis van de verantwoordingsinformatie en onze financiële administratie bepalen welk deel van de productie van 2018 een aanbieder nog vergoed moet krijgen, of in sommige gevallen wat we moeten terugvorderen.

 

De grootste uitdaging is het stroomlijnen van het proces. Het klinkt als een redelijk simpele aftreksom, maar in realiteit zitten er een hoop stappen tussen de ontvangst van de verantwoordingsinformatie van aanbieders en het definitief maken van de afrekenbrief. Bovendien zijn er veel personen met verschillende functies en meerdere gemeenten bij het project betrokken. Daarnaast zorgt de overgang van financieringswijze (van producten met PxQ financiering naar percelen met arrangementen), de reductie van het aantal aanbieders van 2017 naar 2018 en de daarbij komende zorgcontinuïteit een grote rol in de complexiteit.

 

Er komt veel uitzoek werk aan te pas bij een afrekening. Ik voel mij soms net een detective! Als we een hobbel op de weg tegenkomen vind ik het interessant om hierin te duiken; om na te gaan hoe dit kan zijn ontstaan en hoe het op te lossen is, maar vooral ook hoe het in de volle breedte van het project (niet alleen bij één afrekening) op te lossen is, zodat het niet bij andere afrekeningen van dit jaar voor zal komen en hoe we het voor komende jaren kunnen voorkomen.

 

De kers op de taart bij dit project is voor mij bericht van de aanbieder over het akkoord op de conceptbrief. Dit betekent namelijk dat het proces goed is afgerond en er overeen-stemming is tussen alle betrokkenen. De eindafrekening kan nu definitief verzonden worden!’

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH