Schuldenproblematiek

19 Feb 2019

Oplopende schulden is een hot topic. Recentelijk kijkt de overheid naar verschillende acties om oplopende schulden te voorkomen.

 

Voorbeelden van landelijke acties die onderzocht worden om oplopende schulden tegen te gaan, zijn onder andere het delen van informatie over schulden met gerechtsdeurwaarders door middel van toegang tot de Verwijsindex Schuldhulpverlening. Dit kan verhoging van schuld voorkomen. Hiernaast zou boete op boete tegengegaan kunnen worden door een 'noodstopprocedure' voor mensen die hun schulden niet kunnen betalen. Want wie een schuld niet kan betalen, kan logischerwijs een hogere schuld doordat er een boete bovenop komt ook niet betalen.

 

Uit deze voorbeelden blijkt dat overheidsinstellingen zoals een gemeente en semioverheidsinstellingen niet alleen hulp kunnen bieden bij schulden, maar dat zij tegelijkertijd ook direct of indirect bijdragen aan een situatie waarin de schuldenproblematiek groter wordt.

 

Scale MC gaat samen met de gemeente Neder-Betuwe door middel van een onderzoek voor de rekenkamercommissie inzicht bieden in de sociaal-maatschappelijke en financiële gevolgen van maatregelen die worden genomen bij inwoners die al in een financieel onzekere situatie zitten als gevolg van schuldenproblematiek.

 

Wij van Scale kijken er erg naar uit deze opdracht voor de Gemeente Neder-Betuwe uit te mogen voeren en een advies uit te kunnen brengen om ervoor te zorgen dat de maatregelen die gemeente Neder-Betuwe (in de toekomst) onderneemt de burger steunt en sterkt.

 

 

 

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH