Speels uitgedaagd: LEGO® SERIOUS PLAY®

14 Aug 2018

Een gemiddelde strategiesessie: 20% van de aanwezigen, is 80% van de tijd aan het woord over hun favoriete stokpaardjes. Hoewel het voor die 20% vast interessant is, blijft veel potentie onbenut. Niet alleen bij de luisteraars, maar ook bij diegenen die veel aan het woord zijn. Dat moet toch effectiever, uitdagender én leuker kunnen? Gelukkig zijn er veel methodes die hiervoor ingezet kunnen worden. LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) is een van die methodes die hierin een oplossing biedt.

 

LEGO? Die steentjes? Daar speelde ik als kind mee! Moet dat een plek krijgen op vergadertafels en in participatietrajecten?”

Ja, zeker.

 

Het letterlijk bouwen van antwoorden op verschillende (strategische) vragen, maakt onder andere dat iedereen actief participeert. Ook zorgt het voor gelijkwaardigheid én het verbindt de linker- en rechterhersenhelft, wat zorgt voor innovatie en creativiteit. LSP is een wetenschappelijk onderbouwde methode om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met vraagstukken binnen organisaties, teams en individuen. Zo kun je het onder andere inzetten voor strategievorming, coaching, teambuilding en in verandertrajecten. 

 

Er zijn allerlei artikelen en boeken over LSP geschreven, maar de impact ervaar je het beste als je zelf tijdens een workshop met LEGO SERIOUS PLAY aan de slag gaat. Helaas lukt het (nog) niet om via het internet met LEGO SERIOUS PLAY aan de slag te gaan. Vandaar dat ik een korte vlog heb gemaakt, zodat je een beetje een beeld krijgt. Een aantal maanden geleden zijn we met het team van Scale Management Consultants aan de slag gegaan met het door middel van LSP visualiseren van onze ambities. Bekijk onderstaande vlog om te ontdekken hoe dit in zijn werk ging en wat mijn collega's ervan vonden.

 

 

Ondertussen is mijn koffer helemaal gevuld met LSP-materiaal en -kennis. Ben jij benieuwd wat LSP voor jouw organisatievraagstuk of cliëntparticipatietraject kan betekenen? Neem contact met me op via estherpeeters@scalemc.nl en ik kom graag bij je langs.

 

 

 

Please reload

IN.jpg
Facebook met logos.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@scalemc.nl

 

Ericssonstraat 2

5121ML Rijen

T +31 6 15 877 677

BTW NL818433012B01

 

KvK Limburg

12 06 80 19 

Lees onze

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

2018 by NH